Tips om de hitte te doorstaan

Het wordt een paar dagen heet. De temperatuur kan stijgen tot boven de dertig graden. Dan is het belangrijk om je gedrag  aan te passen. Met deze hittetips kom je de warme dagen wel door.

Wil je minder last hebben van de hitte? Je kunt met een paar simpele maatregelen treffen om beter bestand te zijn de hitte:

  • Drink voldoende. Drink vooral water, thee, bouillon of sap. Drink geen alcohol.
  • Houd jezelf koel. Draag dunne kleding en een hoed of pet. Blijf in de schaduw en doe ’s middags geen dingen waarbij je veel beweegt. Neem overdag een keer een lauwe douche. Of ga zitten met je voeten in bak of teiltje met water. 
  • Smeer je huid goed in met zonnebrandcrème met een hoge factor, minimaal factor 30. Herhaal dat iedere 2 uur en direct na het zwemmen.
  • Ga je zwemmen? Op zwemwater.nl kun je zien waar je in de buurt veilig kunt zwemmen.
  • Let een beetje extra op (oudere) buren of vrienden. Je kunt bijvoorbeeld aanbieden om ‘s avonds te helpen met luchten. Of je kunt aanbieden om boodschappen voor iemand te halen.
     

Hoe voorkom je klachten door de hitte?

Op de pagina hitte en gezondheid lees je alles over de gezondheidsklachten die je kunt krijgen door hitte. Ook lees je bij welke activiteiten je extra moet oppassen.