pers veiligheids en gezondheidsregio

Pers

De informatie op deze pagina is speciaal voor de pers. Hieronder vind je de contactgegevens van de verschillende woordvoerders binnen Veiligheids- en gezondheidsregio Gelderland-Midden. Zij zijn uitsluitend bereikbaar voor de media.

Ben je geen journalist? Dan kun je jouw vragen stellen via info@vggm.nl of het contactformulier van VGGM.

Woordvoering incidenten 24/7 voor regio Arnhem: 088-355 6100

Operationeel woordvoerder regio Arnhem: 088-355 6100 (gemeenten Arnhem, Doesburg, Duiven, Lingewaard, Rheden, Rozendaal, Westervoort, Zevenaar)

Woordvoering incidenten 24/7 voor regio Ede: 088-355 6110

Operationeel woordvoerder regio Ede: 088-355 6110 (gemeenten Ede, Barneveld, Nijkerk, Scherpenzeel, Renkum, Wageningen) 

Let op: wordt dit nummer niet opgenomen tijdens een incident? Probeer het dan iets later nog een keer. Het nummer is waarschijnlijk bezet ivm andere telefoontjes. 

communicatie vggm

Woordvoering corporate communicatie

Heb je als journalist algemene vragen voor Veiligheids- en gezondheidsregio Gelderland-Midden? Of vragen betreffende:

  • Woordvoering Brandweer
  • Woordvoering GGD Gelderland-Midden
  • Woordvoering Ambulancezorg
  • Woordvoering Veilig Thuis Gelderland-Midden

Ben je journalist? Stel je vragen via communicatie@vggm.nl of op 088-355 6565

 

Wat doet een operationeel woordvoerder?

Persvoorlichting bij incidenten (brand, ongeval, etc) wordt gedaan door de operationeel woordvoerder van de betreffende regio. De operationeel woordvoerder is 24 uur per dag, 7 dagen per week, bereikbaar voor woordvoering over actuele, nog lopende incidenten. Afhankelijk van het incident komt hij/zij al dan niet ter plaatse. De operationeel woordvoerder beantwoordt vragen over de brandweerinzet en de geneeskundige hulpverlening bij incidenten. Dit kan op het moment dat het incident plaatsvindt, of kort daarna.

pers veiligheids en gezondheidsregio

Informatie over brandonderzoek

Brandweer Gelderland-Midden doet brandonderzoek en helpt daarmee onder andere politie, gemeente en verzekeraar. Brandweer Gelderland-Midden communiceert niet over resultaten van brandonderzoek.

Privacy 

Bij VGGM staat de privacy van onze inwoners voorop. Deze privacy is het belangrijkste uitgangspunt in de afweging om wel of niet mee te werken aan publicaties/reportages. Naast het medisch beroepsgeheim waar de GGD en de Ambulancezorg zich als medische organisaties aan houden, wil VGGM de privacy van haar inwoners borgen om de drempel om hulp te zoeken zo laag mogelijk te houden.

Bij incidenten wordt weleens gevraagd of iemand bekend is bij de GGD of hoe het is afgelopen met iemand die naar het ziekenhuis is vervoerd door onze ambulancedienst. Door VGGM worden geen mededelingen over personen gedaan. VGGM wil de zorg voor haar cliënten in een veilige omgeving aanbieden. Dit houdt onder meer in dat de cliënt niet bang hoeft te zijn dat dergelijke informatie wordt gedeeld met de media.

Brandweer Gelderland-Midden, Ambulancezorg Gelderland-Midden, GGD Gelderland-Midden en Veilig Thuis Gelderland-Midden zijn onderdeel van Veiligheids- en gezondheidsregio Gelderland-Midden

privacy ggdgm