Nieuwe vaccinatielocatie van de GGD opent in Elst

GGD Gelderland-Midden gaat in Sportcentrum De Helster in Elst een nieuwe vaccinatielocatie openen. Met de komst van deze locatie kunnen inwoners van de gemeenten Overbetuwe en Lingewaard zich dichter bij huis laten vaccineren. Bij genoeg beschikbare vaccins starten we in de week van 21 juni al met het vaccineren in Elst. 

Laagdrempelig vaccineren

Henk Bril, directeur van de GGD Gelderland-Midden, is blij met de nieuwe locatie in Elst. "Het vaccineren loopt momenteel flink door. Deze week vaccineren we in Gelderland-Midden dagelijks meer dan 10.000 mensen. Maar we zijn pas klaar als iedereen die dat wil volledig is gevaccineerd. Deze nieuwe vaccinatielocatie helpt ons de vaart erin te houden en maakt vaccineren laagdrempeliger voor de inwoners van Overbetuwe en Lingewaard."

Bril doet nog een oproep: "Van mijn artsen en specialisten hoor ik dat we zeker nog niet uit de coronacrisis zijn. Daarom raden we iedereen aan om zich goed aan de maatregelen te blijven houden. Was je handen, houd afstand en laat je door de GGD testen bij klachten."

GGD Gelderland-Midden opent nieuwe vaccinatielocatie in Elst

Inwoners van de gemeenten Overbetuwe en Lingewaard kunnen zich dichter bij huis laten vaccineren. GGD Gelderland-Midden opent in Sportcentrum De Helster in Elst namelijk een nieuwe vaccinatielocatie. 

Plek voor bijna 1.000 prikken per dag

Het vaccineren in Sportcentrum De Helster start waarschijnlijk in de week van 21 juni en loopt het door tot 1 september. De exacte startdatum is afhankelijk van de levering van vaccins en het aantal geplande afspraken. Op de locatie worden voorlopig maximaal 3 vaccinatielijnen in gebruik genomen. Er kunnen maximaal 950 mensen per dag worden gevaccineerd. Het zwembad in De Helster blijft geopend.

Dichter bij huis 'heel prettig'

Burgemeester Patricia Hoytink-Roubos van Overbetuwe: "Het is heel erg prettig dat inwoners van Overbetuwe en Lingewaard nu ook dichter bij huis terecht kunnen voor een vaccinatie. We zijn blij dat we als gemeente deze mogelijkheid kunnen bieden."

Goede bereikbaarheid

Naast het sportcentrum is voldoende parkeerruimte aanwezig voor het aantal verwachte bezoekers. In Elst worden routeborden geplaatst die bezoekers naar de locatie toe leiden.

Overzicht vaccinatielocaties

De vaccinatielocatie in Elst wordt de zesde locatie in onze regio. Bekijk het overzicht van de vaccinatielocaties