Najaarsronde herhaalprik corona start bij GGD Gelderland-Midden

GGD Gelderland-Midden start vanaf maandag 19 september met de najaarsronde van de herhaalprik. We gaan op afspraak met vernieuwde vaccins prikken. Dat doen we op 5 grote priklocaties en een aantal pop-up locaties. Lees snel verder en zie waar en wanneer je terecht kunt en waarom de herhaalprik halen belangrijk is. 

Het belang van de herhaalprik tegen corona

Het coronavirus kan in het najaar en de winter opleven. Door de herhaalprik te halen help je mee om een opleving van het virus af te remmen. De herhaalprik tegen corona:

  • Helpt voorkomen dat de zorg het te druk krijgt
  • Helpt om sportscholen, horeca en bedrijven open te houden, omdat mensen minder ziek worden
  • Geeft bescherming tegen ernstige ziekte, ziekenhuisopname of overlijden door corona

Wanneer krijg ik de herhaalprik?

Mensen met een hoger risico om ernstig ziek te worden en zorgmedewerkers zijn als eerste aan de beurt. Zij krijgen een persoonlijke uitnodiging en maken daarmee een afspraak om de herhaalprik te halen op een GGD-locatie. 

Mensen met een hoger risico zijn:

  • Mensen vanaf 60 jaar
  • Mensen van 12 jaar tot en met 59 jaar die elk jaar een uitnodiging voor de griepprik krijgen
  • Bewoners van zorginstellingen
  • Mensen met het syndroom van Down

Na het uitnodigen van de mensen met een hoger risico kan iedereen vanaf 12 jaar die dat wil op afspraak een herhaalprik halen bij de GGD. Je kunt de herhaalprik vanaf 3 maanden na de laatste coronaprik of -besmetting krijgen. Voorwaarde is wel dat je de basisserie coronavaccinaties hebt afgerond. Deze basisserie bestaat uit 2 prikken met het vaccin van Pfizer, Moderna of Novavax óf uit 1 prik met Janssen.

Waar haal ik de herhaalprik?

GGD Gelderland-Midden heeft 5 grote vaccinatielocaties en een paar kleinere pop-up locaties door heel de regio. Natuurlijk wil je goed voorbereid zijn voor je afspraak op zo'n locatie. Daarbij helpen wij je graag op weg! Klik op de locatie van je afspraak voor de openingstijden, het adres, het parkeeraanbod en nog veel meer handige praktische tips. 

Binnenkomst vaccinatielocatie

Wist je dat al onze locaties ook heel goed toegankelijk zijn voor mindervaliden? Op de locaties helpen deskundige GGD-medewerkers je vanaf de ingang door de vaccinatie heen. Geruststellend gevoel, hè!