Lammert zoekt een nieuwe collega

Lammert (30) is specialist brandveiligheid en zoekt een nieuwe collega, want Henk gaat met pensioen. 

Lammert is enthousiast over zijn baan: “Als specialist ben je verantwoordelijk voor de inhoud en ik sta voor de kwaliteit van brandveiligheid. Als een collega-adviseur er even niet uitkomt of er zijn bestuurlijke dilemma’s, dan sluit ik aan en proberen we er samen uit te komen. Samenwerken is voor mij heel belangrijk. 

Hoe zorgen we ervoor dat collega’s klaar zijn voor het nieuwe Besluit Bouwwerken en Leefomgeving, dat in januari ingaat. En hoe geven we invulling aan het risicogericht werken in de praktijk binnen de thema’s advies, toezicht en brandveilig leven. Ik probeer iemand in stelling te brengen om dat mooie werk te doen. We doen het met elkaar.”

“Het leuke van deze functie is ook dat je met het managementteam meedenkt, adviseert en de lijnen uitzet in een jaarplan”. Voor risicogericht toezicht hebben we bijvoorbeeld de opslag van fietsaccu’s als thema gekozen. Alle hotels binnen de regio zijn benaderd en geadviseerd over fietsaccu’s. 

Als specialist zit je aan de knoppen op de inhoud en kijk je naar de stip op de horizon. “Waar adviseurs kleine stappen maken, kijken de specialisten brandveiligheid verder de toekomst in”. Welke ontwikkelingen en vraagstukken kunnen we verwachten en hoe bereidden we ons hier op voor. 

Mijn nieuwe collega moet iemand zijn die inhoudelijk kennis van zaken heeft op het gebied van brandveiligheid, maar ook affiniteit hebben met gedragsverandering. Dat is geen vereiste, maar de leefomgeving veiliger maken heeft veel met gedrag te maken. Ik hoop dat mijn nieuwe collega dat aspect omarmd.”