Janneke zoekt een leuke collega

“In die 20 jaar dat ik hier werk heb ik veel kansen gehad om me te ontwikkelen. Ik heb veel leuke dingen mogen doen.” Janneke Snellink (41) is senior adviseur HRM en werkt deze zomer dus alweer 20 jaar bij VGGM.

Janneke kwam eigenlijk bij toeval bij VGGM. Ze zocht een stageplek tijdens haar opleiding en via een kennis van haar ouders die ambulanceverpleegkundige was, kwam ze terecht bij VGGM. Wat ze na haar opleiding ging doen vroeg haar stagebegeleider. Een bekend antwoord van jongeren; ‘Ik weet het nog niet’ zei Janneke. Het toenmalige hoofd van het team zei dat er wel een plek voor haar was. En zo begon ze als trainee.

Wat trekt jou zo aan bij VGGM?

“Wat ik hier heb, is moeilijk ergens anders te vinden”, vertelt ze openhartig, “Ik heb leuke collega’s, krijg de kans om me door te ontwikkelen en kan met de fiets naar het werk, als ik niet thuiswerk. Daarnaast is het formeel één werkgever maar wel met wel vijf, zes bedrijven eronder. Waar vind je dat?”
Momenteel is Janneke business partner bij de brandweer. Ze denkt mee en adviseert het managementteam over organisatorische ontwikkelingen, maar ook met persoonlijke problematiek van de medewerkers houdt ze zich bezig. “De leidinggevende is altijd de eerste contactpersoon, maar zodra het meer juridisch of arbeidsvoorwaardelijk wordt, ben ik de adviseur”, legt ze uit. 

Bijzondere hoogtepunten

Janneke vertelt dat ze de hele organisatie heeft gezien. Ze heeft voor alle sectoren en afdelingen gewerkt als HRM adviseur én de coronaorganisatie niet te vergeten. “Daarbij was ik vanaf het eerste uur betrokken. Op het hoogtepunt hebben we vijftienhonderd mensen aangenomen. Dat was een pittige maar ook een bijzondere tijd.”
Waar ze met enige trots aan terugdenkt is de regionalisering van de brandweer rond 2014. De gemeentelijke brandweerkorpsen werden samengevoegd tot één korps Brandweer Gelderland-Midden. “Het was bijzonder dat er geen bezwaren zijn binnengekomen na de plaatsingsprocedures, dat is heel uniek.” 
Een andere situatie die haar bij blijft is het overlijden van een collega tijdens het werk. Als adviseur HRM ben je nauw betrokken bij het proces tot aan de begrafenis en de eerste weken daarna, dat maakte indruk op Janneke.

Heb je interesse in een leuke job?

Bij het team HRM werken vijf adviseurs, Janneke Snellink is er één van. Onderling hebben ze de sectoren/afdelingen verdeeld, zodat je altijd te maken hebt met dezelfde adviseur als je vragen hebt. Momenteel is er een vacature