Jan maakt de regio elke dag brandveiliger: ‘Dat voelt geweldig’

Jan Bosveld werkt sinds 1995 bij de brandweer en heeft al verschillende functies vervuld. Dankzij interne opleidingen en cursussen is hij doorgegroeid naar zijn huidige functie: Productcoördinator Advies bij Brandweer Gelderland-Midden. Of hem dat bevalt? "Het voelt geweldig."

Jan vindt de nauwe samenwerking met collega’s door heel de regio het allerleukst aan zijn werk. “Samen verhogen we de brandveiligheid en dat is een belangrijke en bevredigende taak”, zegt de productcoördinator. Hij ziet alle adviezen die naar externe partners gaan. Die moeten eenduidig en goed onderbouwd zijn. Jan: “Een goed onderhouden gereedschapskist, zoals ons zaaksysteem , is in mijn werk cruciaal.”

Veel contact met collega’s

Jan werkt intensief samen met collega’s van de afdeling Risicobeheersing die adviseren binnen Ruimtelijke Ontwikkeling, Evenementen, Bouw, Milieu en Brandveilig gebruik. De diversiteit aan mensen maakt zijn werk interessant en afwisselend. “Het is ook belangrijk om incidentbestrijding bij de adviesvorming te betrekken”, weet Jan. “Dat zorgt voor een gezamenlijke kijk op brandveiligheid.”

Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden

Werken bij Brandweer Gelderland-Midden is voor Jan een feestje. “Het voelt geweldig om deel uit te maken van de veiligheidsketen”, vertelt hij enthousiast. “Bovendien hebben we goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Dat maakt het werk nog aantrekkelijker.”

Ook qua opleidingen en persoonlijke ontwikkeling zit Jan goed. “We delen in periodieke studiemomenten kennis en ervaringen met elkaar. En je kunt een persoonlijk opleidingsplan schrijven. Daardoor kun je opleidingen kiezen die bijdragen aan je functie goed uitvoeren en je eigen ontwikkeling.”

Teamwork essentieel

Wat Jan zoekt in zijn nieuwe collega? Hij benadrukt het belang van een gedeelde visie op brandveiligheid. “Om te komen tot de beste beslissingen voor brandveilige oplossingen. Deze functie wordt door slechts twee personen ingevuld. Samenspel en teamwork zijn essentieel zijn.”

Jan kan veel voorbeelden geven van succesvol afgeronde projecten: “Van de herontwikkeling van een groot gebied tot een groot evenement of nieuwe bouwmethodes. We hebben als team tal van successen behaald. Elk project dat zorgt voor een verbeterde brand- en omgevingsveiligheid is een overwinning van ons allemaal.”

Verbeteren en vernieuwen

Zijn afdeling komt net uit een reorganisatie met veel personele verschuivingen en gewijzigde regelgeving. Volgens Jan is dat niet per se slecht: “De reorganisatie vraagt veel energie van iedereen, maar biedt ook kansen”, benadrukt hij. “Kansen om onze werkwijzen te verbeteren en te vernieuwen.”

Jan Bosveld werkt aan brandveiligheid

Jan Bosveld: "Het voelt geweldig om deel uit te maken van de veiligheidsketen"