Geboren in 2003 of eerder? Maak je boosterafspraak

Geboren in 2003 of eerder? En minimaal 3 maanden geleden volledig gevaccineerd of hersteld van corona? Je kunt via coronavaccinatie-afspraak.nl direct een afspraak maken bij de GGD voor je boostervaccinatie. Bij online je afspraak maken, is het niet nodig om te wachten op de uitnodigingsbrief van het RIVM.

Hulp bij online afspraak

Ben je zelf niet digitaal vaardig? Vraag dan hulp van familie, buren, vrienden of de bibliotheek. Er is ook een handige uitlegvideo om stap voor stap zelf je online je afspraak te maken.

Bellen voor afspraak

Iedereen vanaf 18 jaar kan voor een boosterafspraak ook bellen naar het Landelijk Vaccinatie Afsprakennummer 0800 7070. Je hoeft hiervoor niet meer te wachten op je uitnodigingsbrief.

Voorwaarden boostervaccinatie

Na je laatste coronavaccinatie moet je 3 maanden wachten tot je de boostervaccinatie kunt krijgen. Ben je na je laatste vaccinatie alsnog positief getest op corona? Ook vanaf dat moment moet je 3 maanden wachten. In de CoronaCheck-app staat je laatste vaccinatiedatum.

Afspraak aan huis

Kun je door gezondheidsredenen niet zelf (of met hulp van anderen) naar een GGD-priklocatie komen? Doe dan nog niets. Je krijgt een aanvullend bericht voor een boostervaccinatie thuis.

Booster is een mRNA-vaccin

Voor de booster krijg je een mRNA-vaccin. Het maakt daarbij niet uit welk vaccin je eerder hebt gehad. Je hebt geen keuzemogelijkheid.