Een drukke behapbare jaarwisseling voor de hulpdiensten

De jaarwisseling in de regio Gelderland-Midden is goed verlopen. Het was druk in de nieuwe Meldkamer Oost-Nederland in Apeldoorn, maar behapbaar. Dat geldt ook voor de hulpdiensten. De inzetten zijn vergelijkbaar met vorig jaar.

De voorzitter van de VGGM, Ahmed Marcouch, kijkt tevreden terug op de jaarwisseling: “'Alle hulde aan de politie, handhavers, brandweer en ambulancediensten die huis en haard verlieten om ons op straat te beschermen, zodat wij het nieuwe jaar feestelijk kunnen beginnen met ons allen. Uitstekend werk. Namens de VGGM wens ik iedereen in onze mooie regio een veilig en gezond nieuwjaar van voorspoed en geluk.”

Brandweer
De brandweer rukte tijdens de jaarwisseling 130 keer uit. Oudjaarsavond 41 keer en na middernacht tot 08.00 uur in de ochtend was dat 89 keer. Het ging in alle gevallen vooral om buitenbranden, zoals container- en autobranden. In Arnhem zijn 44 containerbranden gemeld en in Ede 21.
In de gemeenten Rozendaal, Scherpenzeel en Renkum zijn geen incidenten geweest waarvoor de brandweer moest uitrukken.(zie verder de tabel) 
 

tabel met uitrukken brandweer per gemeente

Aantal incidenten per gemeente in de regio van 31-12-2023 tot 08.00 uur nieuwjaarsdag.

infographic

Ambulance
Voor de ambulancedienst was de nacht eveneens goed te doen, maar de ambulances hebben de hele nacht gereden. Zij hebben drie vuurwerkslachtoffers behandeld, die verwond waren aan het gezicht en één persoon gedroeg zich agressief onder invloed van alcohol. De politie is hierbij geweest. Ook in de vroeg ochtend van nieuwjaarsdag rijden de ambulances nog volop, omdat jongeren teveel drank op hebben en daarvoor de ambulancedienst bellen.