Brandweer Inside: dé podcast voor brandweerliefhebbers

Brandweer Inside is een nieuwe podcast over de opwindende wereld van incidentbestrijding bij Brandweer Gelderland-Midden. Met spannende uitrukken, boeiende verhalen en exclusieve insights. Benieuwd hoe moedige brandweerlieden 24/7 paraat staan voor jouw veiligheid? Lees snel verder.

Verwoestende brand in Arnhem

In aflevering één staat de verwoestende brand in Arnhem centraal. Op Vaderdag 2023 werd de stad opgeschrikt door een enorme brand. Op die zondag brak rond het middaguur brand uit in een woning in de wijk Presikhaaf. Razendsnel sloeg het vuur over naar zeven andere woningen. In Brandweer Inside beleef je deze heftige brand door de ogen van bevelvoerder Daniel Modderkolk en algemeen commandant GHOR Sandra Thomassen.

"Meestal ga je uit van een brand in de woning, maar dit was heel de woning in brand”, zegt Daniel over wat hij bij aankomst aantrof. “Bizar om te zien dat je snel ter plaatse bent, maar heel de woning al in vlammen staat.”

Opname podcast Brandweer Inside

Sandra Thomassen (links) en Daniel Modderkolk (tweede van rechts) met podcastmakers Marrit Yntema en Roel Tomassen tijdens aflevering 1 van Brandweer Inside.