Traktatie! Bollen en beignets op test- en vaccinatielocaties

Bij het testen in de Goede Herderkerk in Barneveld zijn we door de gemeente Barneveld getrakteerd op oliebollen en appelbeignets. Ook onze test- en vaccinatiecollega's in Voorthuizen kregen de bollen en beignets. Burgemeester Jan Luteijn en wethouder Hans van Daalen (Volksgezondheid) deelden de lekkernijen uit.  

"We hebben positieve reacties gekregen over de professionaliteit en gastvrijheid die bezoekers hebben ervaren bij hun bezoek aan Voorthuizen voor hun vaccinatie of test", zegt burgemeester Luteijn. "Als gemeente zijn we daarover heel tevreden. Dat willen we symbolisch onderstrepen door persoonlijk de waardering en dank over te brengen."

Wethouder Van Daalen: "Het gaat niet alleen om de artsen en de mensen die de vaccinaties zetten of testen doen. We denken ook aan het andere personeel dat nodig is om zo’n locatie goed te laten draaien. Alle medewerkers blijven met vereende krachten doorgaan met hun werk in het belang van onze gezondheid. We willen hen allen bedanken. En welke traktatie past in deze laatste dagen van 2021 dan beter dan oliebollen en appelbeignets?"

Test- en priklocatie goed bezocht

In het voormalige dorpshuis in Voorthuizen nemen we elke dag zo'n 250 tests af. Ook kun je er op afspraak een eerste en tweede vaccinatie krijgen. Dat kan op maandag, vrijdag en zaterdag. De laatste vijf weken zetten we er ook op afspraak de boosterprik. Van 600 boosterprikken per week in week 48 naar 1.950 prikken per week in januari. 

Testlocatie Jan Seppenplein blijft nog even 

Om besmettingen zoveel mogelijk tegen te gaan, is er sinds eind november tijdelijk een extra testlocatie in de Goede Herderkerk aan het Jan Seppenplein in Barneveld. Wethouder Hans van Daalen: "We zien nog steeds dat mensen een afspraak maken om zich hier te laten testen. De tijdelijke locatie blijft daarom nog tot en met 7 januari open. We vinden het belangrijk dat onze inwoners zich (laten) testen als zij andere mensen opzoeken."

Barneveld en voorthuizen